Gietvloer-woonkamer-Fusion.jpg

Geschikt voor elk type ondergrond

 

Dankzij de unieke opbouw past een Fusion Gietvloer op iedere ondergrond. Van cementgebonden dekvloer tot aan een houten vloer of tegelvloer – ook in combinatie met vloerverwarming. Sommige ondergronden vragen wel nog enige voorbewerking. Daarom controleren onze specialisten altijd de kwaliteit van de ondergrond voordat ze beginnen met hun werkzaamheden.

Gietvloer advies showroom
 

Fusion: een unieke opbouw

Een gietvloer bestaat uit verschillende lagen. Omdat elke laag zijn eigen functie heeft, luistert de opbouw erg nauw. In de afgelopen jaren perfectioneerde Fusion Gietvloeren de opbouw van dit vloersysteem: het Strong Stretch System. Dankzij de toevoeging van een extra laag in de opbouw neemt de belastbaarheid van onze gietvloeren toe. Deze laag overbrugt scheuren in de ondervloer en zorgt voor een stabiele ondergrond. De cijfers liegen er niet om: de kans op scheurvorming en beschadiging bij puntbelasting daalt met het Strong Stretch System met 98%!

Het Strong Stretch System van Fusion Gietvloeren
verschillende lagen met unieke eigenschappen:

 

 
 

Een complete gietvloer binnen 1 week

In vijf dagen bouwen wij het Strong Stretch System laagje voor laagje op:

Dag 1 Basa
een gipsgebonden egalisatiemiddel dat de kans op krimp of spanning minimaliseert

Dag 2 Fusion Protect en Basefix
primerlaag die de onderliggende vloer voorbereidt

Dag 3 Multiflex
de onderlaag die zorgt voor maximale elasticiteit

Dag 4 Topline
PU-laag die alle uiterlijke eigenschappen aan uw gietvloer geeft

Dag 5 Sealcoating
matte laklaag die de gietvloer afsluit, beschermt en voor comfort zorgt

Gietvloer advies showroom
 

Voorbereiding en voorwaarden

Om een Fusion Gietvloer aan te brengen moet de ondergrond schoon, droog en vetvrij zijn. Een tweede voorwaarde is dat alle ruimtes wind- en waterdicht zijn. Bovendien moet de omgevingstemperatuur tijdens het aanbrengen van de gietvloer minimaal 15 graden zijn. Wanneer de omstandigheden niet toereikend zijn, heeft dat een negatief effect op de kwaliteit van de gietvloer. Onze medewerkers controleren dit vooraf altijd zorgvuldig.

Alleen de hoogste kwaliteit: polyurethaan

Er zijn 2 soorten gietvloeren: epoxy en polyurethaan. Beide materialen zijn kunststoffen op basis van kunsthars. Vanwege het comfort levert Fusion alleen gietvloeren van polyurethaan (PU). Deze gietvloeren zijn zachter en elastisch. Polyurethaan is duurzaam in de breedste betekenis van het woord: 100% emissievrij. Ofwel geen gebruikmaking van schadelijke stoffen en oplosmiddelen. Nog een voordeel: er komt bij de montage geen druppel lijm aan te pas. Dat komt de binnenlucht ten goede.

 
Gietvloer aanbrengen

Bewust milieubewust

Duurzaamheid is belangrijk voor ons allemaal. De keuze voor een Fusion Gietvloer is milieuvriendelijk. Wij selecteren onze grondstoffen zorgvuldig: vrij van schadelijke stoffen. Bovendien zijn onze vloeren TNO getest op slijtvastheid en gebruik. Bij deze onderzoeken valt de opvallend lange levensduur van onze vloeren op: juist vanwege de flexibiliteit en de stoot- en slijtvaste eigenschappen. Daarnaast is er bij gietvloeren - in tegenstelling tot andere vloerbedekkingen - geen sprake van snijverlies en lasnaden. Ook zijn kleine beschadigingen vrijwel onzichtbaar te repareren wat vervangen overbodig maakt. 

Fusion duurzame PU gietvloeren
Gietvloer keuken woonkamer naadloos Fusion